Najlepšie nosiče bicyklov pre vozidlá

Správny cyklista pozná, že ak sa vydá na cestu s bicyklom potrebuje k tomu vhodne vybavenie. K zaujímavým trasám sa dostanete zvyčajne iba autom. Avšak ak zvolíte tento typ presúvania sa z jedného bodu do druhého, nevyhnutným pomocníkom na cestách Vám budú rôzne tipy nosičov bicyklov na auto. V tomto článku si rozdelíme aké druhy nosičov si môžeme kúpiť.

 

Nosiče na ťažné zariadenie:

Tieto nosiče môžeme rozdeliť do dvoch skupín:   

  1. Prívesný vozík – na ktorom je bicykel umiestnený vo vozíku. 
  2. Závesný nosič- na ktorom je bicykel iba zavesený

 

Nosiče bicyklov sa vyrábajú v rôznych konštrukciach, nosiče na zavesenie majú tendenciu byť ľahšie. Takže je ľahšie ich zdvihnúť a inštalovať na auto. Taktiež sú lacnejšie ako vozíky na auto. Na niektoré modely, ako napríklad nosič na ťažne zariadenie PLATINUM zmestíte 3 bicykle. Prívesný vozík je všestrannejší a môžete ľahko naložiť akýkoľvek typ bicykla.

 

Závesný nosič PREMIUM

PREMIUM nosič je v podstate novinka medzi nosičmi bicyklov v roku 2018, ktorý je vhodný aj pre väčšie bicykle. Je však o niečo drahší ako bežné nosiče pre jeden bicykel. Montáž tohto nosiča prebieha cez úplne jednoduchý zaskakávací systém, ktorý zaisťuje stále nastavenie. Nie je treba použiť žiadne náradie. Bicykle sú umiestnené na koľajniciach a sú upevnené držiakom na rám. Sú k nim pripevnené krátkymi popruhmi pre maximálnu zaistenie bicyklov. Koľajničky sú vyrobené z hliníka.

                                            

Držiak bicyklov na strechu

Strešný nosič bicyklov na auto  je možné pripevniť k lyžiam na streche pomocou niekoľkých skrutiek. Tento nosič je veľmi praktický na prevážanie bicyklov. Ak máte v pláne prevážať iné veci, ako je kajak, snowboard alebo lyže používajte špeciálne nádoby, nie nosiče na bicykle.

 

Ak máte špeciálne požiadavky alebo potrebujete poradiť, obráťte sa na našich odborníkov na našej stránke www.mottez.sk alebo na teléfónnom čísle 0903 109 219