5 “lifehackov” pre cyklistov

Nasledujúce “lifehacky” vám nielen uľahčia život na cestách, ale ho aj spríjemnia.

 

1 - Ľadová fľaša

Nachádzate sa uprostred dňa. Slnko vám páli na chrbát a pot vám steká po tvári. Môžete si už predstavovať ako pijete pohár studenej vody, keď prídete domov. Čo ak vám povieme, že príjemne studené osvieženie si môžete dať už priamo na mieste, kde sa nachádzate? Naplňte fľašu s vodou asi do ⅔ a nechajte ju zamraziť deň predtým. Ráno, keď budete odchádzať doplňte fľašku (toto pomôže tomu, aby sa voda začala skôr topiť a navyše budete mať už prístup k nejakej vode). Voda sa začne topiť a vy budete mať prístup k čerstvo vychladenej vode, keď ju budete najviac potrebovať.

 

2 - Opaľovací krém

To, že máte používať opaľovací krém, aby ste sa nespálili nie je žiaden hack. Toto je skôr len taká rada. Nenatierajte sa príliš nad očami. Naozaj nechcete, aby vám spolu s potom stekal do očí i opaľovací krém. Štípali by vás oči a bolo by to naozaj veľmi nepríjemné a nebezpečné. Šiltovka a okuliare by vám mali zabezpečiť dostatočnú ochranu pred spálením čela. 

 

3 - Označenie sedadla

Určite ste strávili veľa času nadstavovaním sedadla do tej správnej, pre vás vyhovujúcej výšky. Takže ak máte zbaliť svoj bicykel na cestu, ideálne bude označiť polohu, v ktorej sa sedanka nachádza. Na toto vám postačí nejaká nálepka alebo kúsok pásky. Problém s nadstavovaním je vyriešený!

 

4 - Čistenie

Ak chcete udržať svoj bicykel čistý a aby plynulo fungoval, nemusíte si príliš lámať hlavu. V podstate všetko čo potrebujete sú zubná kefka, šnúrka od topánok a špongia.
Zubná kefka je vhodná na opatrné čistenie detailov a štrbiniek. Šnúrkou dokážete krásne vydrhnúť reťaze. Nakoniec všetko umyjete vlhkou špongiou.

 

5 - Výmena kolies

Vaše zadné koleso sa spravidla opotrebováva 2-krát viac ako to predné. V prípade, že je čas na jeho výmenu, prehoďte predné koleso dozadu a nové si dajte do predu. Nové predné koleso výrazne zlepší manipuláciu pri zostupoch.