Bicykel pre Vás

Ak si kupujete bicykel na jazdu so skupinou priateľov, kupujte si niečo podobné, na čom jazdia oni. V opačnom prípade nebudete môcť držať krok s cestnými bicyklami, ak ste na horskom bicykli. Naopak cestným bicyklom nemôže ísť do hôr. Ak nemáte radi cestný bicykel, ktorý ste si kúpili pred pár rokmi, možno by bolo lepšie kúpiť horský bicykel.


Cestné bicykle

 Cestné bicykle sú navrhnuté tak, aby boli rýchle a mohli sa zdržiavať na hladkej ceste. Majú hladké, chudé pneumatiky. Zvyčajne sú ľahšie ako iné druhy bicyklov. Môžu jazdiť na spevnených chodníkoch.  Väčšina ľudí ich považuje za nestabilné na nespevnených povrchoch (chodníkoch). Väčšina cestných bicyklov nie je schopná prepravovať ťažké bremená, takže nie sú veľmi vhodné na turistiku.

 

Cyklokrosové bicykle 

Cyklokrosové bicykle sú špeciálny typ cestného bicykla určeného na preteky na kombinovanom povrchu (kombinácia nespevnených chodníkov, štrku, trávy). Pneumatiky sú väčšie na väčšiu terénnu trakciu a majú iný štýl brzdy, ktorý pomáha predchádzať nahromadeniu bahna na ráme.

 

Triatlon bicykel  

Triatlon bicykle sú cestné bicykle so špeciálnym dizajnom, ktorý maximalizuje ich aerodynamické vlastnosti. Riadidlá sú tiež špeciálnym aerodynamickým dizajnom, ktorý vám umožní jazdiť naklonení pri jazde, aby ste tak minimalizovali odpor proti vetru.  

Horské bicykle 

Horské bicykle sú navrhnuté na prechádzanie horskými cestami. Majú ploché alebo vertikálne riadidlá a veľmi nízky prevodový stupeň na šliapanie strmých chodníkov a kopcov. Väčšina horských bicyklov má nejaký typ tlmičov. Horské bicykle s predným zavesením sa nazývajú hardtails, horské bicykle s predným aj zadným zavesením sa nazývajú full-suspension bicycles alebo duallies. Horské bicykle bez zavesenia sa nazývajú tuhé. Horské bicykle sa vyznačujú hrubým rámom s extrémne širokými pneumatikami. 

BMX bicykle 

BMX bicykle sú obľúbené u detí kvôli svojej malej veľkosti, ale sú používané aj dospelými. S týmto typom bicykla môžete robiť rôzne skoky a triky.