5 dôvodov prečo cestovať na bicykl

Život na bicykli je veľmi jednoduchý

 

Ak nasadneš na bicykel v tom momente zabudneš na tisícky problémov v tvojej hlave. Je to skutočné dobrodružstvo. Dáva nám to slobodu a robí nás šťastnými.

Si slobodný a flexibilný 

 

Keď sedím na bicykli, občas sa cítim trochu ako slimák. Nie kvôli rýchlosti, ale preto, že si beriem so sebou kopec vecí. Som slobodný a flexibilný, kedykoľvek sa môžem zastaviť, narpíklad na vrchole priesmyku najesť sa alebo vychutnať si kávu s nádherným výhľadom. Nie som závislý od autobusu alebo vlaku, môžem sa rozhodnúť, kedy a kam ísť. Prichádzam na miesta, ktoré sme nikdy nevidel.

 Celý deň v prírode

 

Nie je nič lepšie ako keď si užívate prírodu priamo z bicykla.

 

Je to lacné

 

V porovnaní s iným cestovaním, biketouring je jedným z najdostupnejších. Niektorí dlhodobí cyklisti minú 4000 dolárov ročne alebo menej. Prečo je to tak ? Nemáš žiadne náklady na dopravu. Taktiež máš slobodu (divokého) kempingu, ktorý robí celú vec veľmi lacnou a môžeš si tiež variť sami pre seba na cestách. 

 

Je to zdravé

 

Šport produkuje hormóny šťastia a relaxuješ pri ňom. Šport na čerstvom vzduchu je ešte zdravší. Ďalšie plus pre mnohých je chudnutie. Dokonca som spoznal niektorých cyklistov, ktorých hlavnou motiváciou bola redukcia hmotnosti.